Tijdlijn

Help > Hulp bij Zoeken > Resultaten bekijken > Tijdlijn

De tijdlijn laat een overzicht zien van de distributie van de resultaten over de tijd. Lees hieronder hoe je deze pagina kan navigeren.

metadatatype: De tijdlijn kan verschillende verdelingen weergeven per jaar: broncollectie (standaard), genre, hoofdtaal, en categorie (voor zover van toepassing).

scoretype: De tijdlijn kan op verschillende manieren de score berekenen, zowel absoluut als relatief. Speel met de verschillende opties om te zien welke het meest geschikt is voor de huidige onderzoeksvraag.

stacked/stream/expandedMet de optie kan de weergave van de tijdlijn veranderd worden. Stacked is de standaardvorm en laat absolute nummers zien in grafiekvorm; Stream laat absolute nummers zien in een fluïde stroom van data; en Expanded laat relatieve nummers zien (procenten).

inzoombalk: Door middel van de balk onderin kunnen onder- en bovengrenzen ingesteld worden voor de huidige tijdlijn. Deze kunnen versleept worden om zo in- of uit te zoomen naar relevante periodes.

tijdlijn: De tijdlijnen zelf zijn onderverdeeld in drie verschillende grafieken. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen publicatiedatum en tekstdatum, waarbij de eerstgenoemde kan verwijzen naar een heruitgave van jaren (of eeuwen) later, terwijl de tekstdatum altijd naar het origineel zal verwijzen.

Het geheel kan ten allen tijde worden geëxporteerd als PNG (plaatje) of CSV (data).