Resultaten bekijken

Help > Hulp bij Zoeken > Resultaten bekijken

Als je een query hebt uitgevoerd krijg je resultaten, maar wat zeggen die resultaten je nu precies? Wat voor informatie kun je hieruit halen? De hoeveelheid aan mogelijkheden kan overweldigend overkomen, maar er zijn er hier zes tabbladen om naar te kijken.

Bronnen
De openingspagina van de resultaten van de query, waar individuele resultaten worden getoond in hun context. Ga hierheen als je wilt weten hoe deze pagina functioneert.

Visueel overzicht
Klik hierop als je benieuwd bent welke informatie er in het visuele overzicht wordt weergegeven. Er wordt getoond hoe de resultaten verdeeld zijn over verschillende metadata-dimensies (bijv. aantallen per genre, etc.).

Tijdlijn
Ga naar deze pagina voor informatie over het lezen en manipuleren van de tijdlijn functie.

Statistieken
Deze pagina laat een aantal statistieken zien met betrekking tot de resultaten. Denk hierbij aan het aantal woorden per document, aantal hits per document, en het totaal aantal woorden.

Frequentielijsten
Deze pagina toont woordinhoud van alle documenten die aan de zoekvraag voldoen, gerangschikt op frequentie. Daarbij kan gefilterd worden op bepaalde criteria, zoals minimale lengte, beginletter of eindletter. Frequentielijsten kunnen nuttig zijn voor verdergaande analyses, zoals tekst/collectievergelijking (bijvoorbeeld als indicatie voor stylistische verschillen tussen auteurs).

Groeperingen
Resultaten groeperen kan op woord, lemma, en woordsoort, in volgorde voorafgaand aan de hit, de hit zelf, volgend op de hit. Groeperen toont alle unieke hitwaarden, gesorteerd op frequentie van voorkomen.

In tegenstelling tot de frequentielijsten, wordt deze functie wel uitgevoerd op de hits uit de query. De functie Groeperingen is ook een vrij zware opdracht. Het is aanbevolen om dit alleen te doen met lage hoeveelheden documenten om een time-out te voorkomen.