- Meer en betere visualisaties, nu met zowel absolute als relatieve frequenties en nieuwe exportvarianten.
- Frequentie-lijsten en groeperingen tonen nu meer informatie, zijn exporteerbaar en zijn interactief: door middel van klikken op een zoekresultaat kan de zoekvraag verder worden verfijnd.
- Keyword-in-context (kwic) resultaten zijn exporteerbaar gemaakt.
- Er is een informatiepagina per broncollectie opgenomen.
- Er kan nu ook verder worden gezocht binnen documenten (naast zoeken in alles en zoeken in opgeslagen persoonlijke corpora, wat al mogelijk was).
- De bij zoekresultaten getoonde zoekvraag is beter leesbaar en interactief gemaakt.
Nederlab is een webomgeving voor onderzoekers en studenten die zich bezighouden met historische ontwikkelingen in de Nederlandse taal, literatuur, en cultuur. Onderzoekers kunnen in Nederlab selecties maken uit tienduizenden Nederlandstalige teksten. Die selecties kunnen ze met geavanceerde technologie doorzoeken en analyseren.
Begin 2015 is een eerste versie van Nederlab gelanceerd. Tot eind 2017 wordt de website met steeds meer tekstcollecties, functionaliteit en tools uitgebreid.
Nederlab wordt financieel mogelijk gemaakt door subsidies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de KNAW, CLARIAH en CLARIN.
Daarnaast matchen het Meertens Instituut, Huygens ING, INL en de universiteiten, waarmee met de investering in totaal 4 miljoen is gemoeid.