Visualiseren

Help > Hulp bij Zoeken > Corpus gebruiken > Visualiseren

Deze pagina zal alle subitems van het tabblad Visualiseren van uitleg voorzien.

visueel overzicht: Dit subitem geeft een verzameling aan cirkeldiagrammen weer. De functie is identiek aan die uit de resultaatpagina. Ga naar Visueel Overzicht voor meer informatie.

samenstelling: Op deze pagina is het mogelijk om de samenstelling van het corpus te bekijken door twee variabelen tegen elkaar uit te spelen. Zo wordt het mogelijk om een overzicht te krijgen van bijvoorbeeld het aantal genres per broncollectie.

trends: Dit subitem geeft woordentrends over de tijd weer. Als je benieuwd bent hoe vaak een bepaald woord voorkomt, en in welke periode, dan kan je dat hier zien. Verschillende woorden zijn hierbij tegen elkaar af te zetten. Let echter wel, er wordt hier gezocht op woorden, en niet op lemma. Het overzicht kan geëxporteerd worden als PNG (plaatje) of CSV (data), en door middel van de kleinere tijdbalk onderin kan er in- of uitgezoomd worden op bepaalde periodes.

tijdlijn: Hier wordt de tijdlijn weergegeven. De functie is identiek aan die uit de resultaatpagina. Ga naar Tijdlijn voor meer informatie.