Preview release van vernieuwde Nederlab

Een nieuwe preview-versie van Nederlab is beschikbaar via http://www.nederlab.nl/onderzoeksportaal-v2-preview. Deze preview omvat de mogelijkheid om verschillende annotatielagen te doorzoeken en biedt een aantal nieuwe analyse-overzichten over de resultaten van uw corpus.  We maken deze preview-versie op dit moment beschikbaar op basis van één collectie om u uit te nodigen uw ideeën, suggesties of wensen met ons te delen.


In september zal de volledige set van Nederlab collecties beschikbaar komen en daarna verder worden uitgebreid. De huidige preview-versie dient mede ter ondersteuning van de uitstaande call voor wetenschappelijke projecten.

Nieuw in Nederlab: zoeken op basis van Corpus Query Language (CQL) over meerdere annotatielagen, waaronder subfeatures van part-of-speech annotaties en named entities; een instelbare keyword-in-context viewer, groeperen van zoekresultaten op basis van metadata criteria, vernieuwde visualisaties, statistieken over hits en documenten, frequentie-lijsten voor woorden, lemma’s, part of speech tags en named entities.
Bij gebruik kunt u langere wachttijden ervaren voor uw zoekopdrachten. Voor functies waar wij verwachten dat langere zoektijden op kunnen treden hebben we dat zo goed mogelijk aangegeven. Mocht u hiermee problemen ervaren of overige vragen of suggesties hebben, dan kunt u terecht bij hennie.brugman@meertens.knaw.nl.